Over RL design

Furniture is art

Als interieurontwerper laat ik mij inspireren door de wensen van mijn klanten. Ik houd ervan om te sparren met interieurontwerpers over materialen, kleuren en vormen. Ook andere designers, kunstenaars en beurzen inspireren mij. Ik absorbeer alles. Vervolgens laat ik mijn gedachten en ideeën de vrije loop, tijdens momenten van totale rust. In de hangmat op een warme lentedag, tijdens het grasmaaien of tijdens een wandeling met mijn hond.

Creatieve designs worden geboren. Die kun je niet plannen. De details werk ik uit met veel precisie en passie. Ik ben een perfectionist, maar ook een romanticus en een levensgenieter. Aantrekkelijke luxe, verrassende vormen, rijke materialen; daaruit bestaan de designs van RL Design.

Als kleindochter van een kunstenaar verraste het veel mensen dat ik niet voor de kunstacademie, maar de kappersacademie koos. Ik rolde dus niet direct het interieurontwerp in, maar heb 21 jaar met plezier en gedrevenheid genoten van de kappersbranche. Mijn grenzeloze creativiteit en gedrevenheid lieten me na deze periode besluiten om toch voor interieurontwerp te gaan en het kappersvak definitief gedag te zeggen.

Feestelijke designs

Familie en vrienden staan centraal bij het ontwikkelen van creatieve ideeën. Zo ook met oud en nieuw. Tijdens het proostten borrelde het idee van een likeurtafel op.
Deze stijlvolle likeurkast open je wanneer je iets te vieren hebt. Of wanneer je met familie of vrienden een bijzonder moment deelt, een moment om bij stil te staan.

Meubilair is kunst

Ik wil mensen zo optimaal mogelijk laten genieten van hun woonruimte. Mijn motto is dan ook: Meubilair is kunst! Dit doe ik door gebruik te maken van rijke materialen die tevens duurzaam zijn, zoals exclusieve soorten glas, hout, staal en leer. Materialen die je wilt aanraken, die op zichzelf al een verhaal vertellen zonder dat je er ook maar iets aan hoeft toe te voegen.

De dinertafel met robuust houten blad is zo’n voorwerp. Deze boomstamtafel wordt vakkundig gemaakt in Indonesië. Het hout voor de eettafel wordt zorgvuldig geselecteerd en gedroogd waardoor de kwaliteit zeer hoog is. In het kader van duurzaamheid worden er na de kap bomen teruggeplaatst. Met deze boomstamtafel haal je een prachtig stuk natuur in huis, of op je terras. Elk blad bestaat uit één stuk en is uniek in zijn vorm.

De waskom DIAMOND 007 is ook een krachtig voorbeeld van mijn bijzondere designs. Deze waskom is uitgevoerd in spannende geometrische vormen en is een opvallende toevoeging in elke stijlvolle badkamer. Het unieke ontwerp is daardoor geschikt voor zowel privéwoningen, hotels als wellnessresorts.

Bekijk alle exclusieve interieurontwerpen.

– Rinske Laurentius van Raaij

Breng luxe in het interieur

Alle exclusieve ontwerpen ontdekken?

Bekijk alle designs